Sommaren 2011 i bilder - Del 3

Kom till Östersund igår, efter det forsatte vi uppåt! Nästa stopp på resan var Vilhelmina. Vilhelmina känns otroligt högt upp i landet tycker jag, men där har man fortfarande en tredjedel av Sverige kvar upp till nordligaste punkten, ungefär.
Otroligt charmig bild...
I Vilhelmina har de otroligt billiga lägenheter (bostadrätt, inköpspris 15 000kr och sedan en månadshyra på 1600kr, för en etta på 42kvm) Då kan man ju tänka sig att den är ful, men nej då, det minst attraktiva var badrummet, men hur viktigt är det på en skala? 
Det häftigaste var utsikten!!
Sjukt coolt att alla har fin utsikt i norrland!
Vi bodde hemma hos Emelie och hennes pojkvän Simon, världens mysigaste människor!
Vi blev bjudna på älgTaco's, en sjukt mysig grill-/kubbkväll vid en sjö mitt i skogen och jägarfläsk! Jägarfläsk är rökt fläsk som är kryddat på ett speciellt sätt, Ellen var nära på att inte äta det för man kömpe det som en fläsk klump som man fick skära upp själv, men det var jättegott, synd att det inte finns här nere... Kändes riktigt tungt att åka därifrån efter de två nätterna vi spenderat där och det var inte förrns nu som Ellen började känna sig ordentligt frisk från halsflusen. Det var otroligt tur att hon var frisk nu för annars hade det blivit jobbigt med våra kommande äventyr...

Från Vilhelmina tog vi oss ännu en bit uppåt till Lycksele, är inte det ett fint namn? Vet inte riktigt vad Lyck står för men sele betyder stilla sjö, eller stilla vatten. Vilket var långt ifrån det vi skulle få se dagen efter!
Vi träffade Patrik och Mark ute på campingen och spanade lite på dom sedan åkte vi hem till Patrik och hans familj och fick så god mat! Grillat kött, stor god sallad, potatissallad och flera olika såser, precis som jag vill ha det. Det blev sova-över-kalas i deras lägenhet det var hela fyra nattägster förutom själva familjen!
Här nannade jag och Ellen!
Nu blir det ny skrivpaus, måste ju ladda inför de riktiga äventyren!
Kan bara flika in om ett litet hinder vi stötte på som jag precis upptäckte att jag glömt av... När vi ködre från filipstad mot Åre möttes vi av en skylt..
Jaha tänkte vi och tog en liten omväg förbi Helvetesfallen!! Som jag dessvärre inte har några bidler på just nu...

Sommaren 2011 i bilder - Del 2

Sjukt seg reklam på tv nu. Tittar på En prinsessas dagbok och äter kiwi, banan och hallonsorbet, mums :)
Har kollat igenom resten av bilderna i telefonen, de är ganska fina men det finns luckor i berättelsen om man bara går efter bilderna... Ska försöka berätta så gott jag kan och sen komplettera med fler bilder en annan dag!
USCH för bilbomberna! Stört att Annika var mitt i Oslo imorse, men hon lever jag har dubbelkollat! Tur :-D

Första natten spenderades i Filipstad, där såg vi något som vi tyckte var förskräckligt konstigt, en otroligt stel gubbe satt på en bänk. Fast det var visade sig att det var en staty, Nils Ferlin närmare bestämt ( eller visst var det så...?)
Har inga egna bilder från den kvällen, men det finns ju en hemsida ; Munkeberg Camping gillar särskilt fliken Älgar...

Dag två på resan var den dagen vi körde längst, hela vägen från Filipstad till Åre!
Tokigt långt, men det gick bra, vi körde aldrig längre än två timmar i sträck, utav ren princip. Det känns att man är rätt sliten efter två timmar, så det var nog vettigt :-)
I Åre möttes vi utav en otroligt mysig familj och nattpannkakor!
Vi sov hemma hos Robert, Emma och lilla Örn, utsikten från deras Årelägenhet på sjätte våningen var något alldeles extra! Se här :
Tänk att vakna till den utsikten varje dag, vi blev sjukt imponerade och när vi var där var det ändå väldigt mulet!
Vi åkte med Robert till Östersund och bodde en natt där, vi spelade Wii och såg på film på hans kontor, det var trevligt. Sen trollade han lite med oss, mest med Ellen, Estniska Schaman-konster var det visst. Ellen blev gungad.
Det var allt för nu, ska kolla mer på filmen nu!


Sommaren 2011 i bilder - Del 1

Har fått läsa ett gammal inlägg i min egen blogg, för ajg kom inte ihåg när jag skrev senast, då är det längesen man skrivit. Insåg att jag lovat att lägga ut grekbilder, så det får bli där ajg startar min sommar berättelse!
Var på Zakynthos, en grekö i Maj. Alla bilder har inte funkat att få in i min dator, som nog förtjänar att få gå i pension snart, får se om jag kan lösa det i höst...
En strand som hette Tsillivi, om jag inte minns helt fel. Man kan även se en av de tjusiga mopederna vi hyrde för att utforska ön med!
En typisk Grekisk korsning, helt omöjligt att hitta. Kan inte tänka mig att grekerna själva hittar här...
Hotellet som vi bodde på, ser ändå rätt tjusigt ut, tycker jag.

Efter Grekland så kom jag hem till Halmstad och nya lägenheten igen. Vi flyttade ju in här 1 Maj. En dag, en Utexpo eftermiddag, så kom Emilia och sötaste Sylvester hit och hälsade på
Tror att Sylvester är en nästan dubbelt så stor hund nu, eller i vart fall innan jag stöter på honom igen, nusse.

På tal om fina djur, jag hann mysa med en söt katt, den har inte riktigt fått något namn, tror den är döpt till Felicia, men den kallas mest för Tösen eller Katten.


Sen så var det ju det där med Norrland, en fantastisk resa!
Plockade upp SuEllen på centralstationen i Göteborg, där mötte vi även upp mamma Ellen, som var en mycket trevlig mamma och bjudde oss på fika inne på Botaniska Trädgården.
Sen åt vi en gång til innan vi åkte, hemma hos min mor och far, sista stoppet var Vårgårda där vi släpte av mitt lilla hjärtegull <3
Första riktiga bilderna från resan. Våffelpaus vid Vänern.



Nu fick jag lite skrivkramp...

God Afton

Idag är det mycket längesedan jag skrev något eller över huvudtaget använde mina små hjärnceller ( förutom ett halvt sudoku igår...) Det känns som att det är dags nu. Halvdags iallafall.
Idag har det varit Öppet hus på Högskolan framförallt för de nya studenter som (förhoppningsvis) kommer börja till hösten. Jag var scekmalagd till att hålla i två guidade turer och var helt shaky för det. Bestämde mig för att följa med på den första guidningen som hölls i förmiddags och mest kolla, men även finnas till ifallifall. När vi kom tillbaka från den turen stod det lite drygt hundra personer och väntade på att vi skulle gå ut på en till tur, så det fick vi göra. Fick en alldeles egen grupp som bestod av 52 personer, Usch. När den turen var slut fick jag halvt vila en tur och sen ta en till. Jag är verkligen helt slut, det tär på mig att prata framför så mycket folk ( eller så är jag på tok för otränad och blev trött av promenaderna..) I vilket fall så ligger jag helt utslagen i soffan just nu.
Har ett litet uppdrag också, dokumentera hela Norrlandsresan men så lämpar det sig som så att jag är ledig hela kvällen och hela dagen imorgon så det kan ju kanskse resultera i en lång och bildrik text dyker upp.
Nu orkar jag inte skriva, ska titta på en pinsam Veronica på Wipe Out. So Long!

RSS 2.0