TisdagTänkVadKonstigt

Ibland är man lessen helt uten anledning, Ibland är man lessen för att man är stressad och ibland gömmer man det lessna för all stress.
Ibland så är man arg på varandra utan att någon egentligen gjort något fel. Medan man ibland inte låter bli att bli arg för jätteelaka saker. Ibland hålle rman inne det arga och låter det komma ut lite i taget. Ibland bara skriker man. Ibland försvinner det arga helt av sig själv, ibland måste det få ta tid på sig att försvinna.
Iissa är så kallade dadelbärare. Vissa kan inte hjälpa att de deppar. Ibland hamnar de där lyckliga människorna på TV-reklamen i svackor så även de är deppiga. Vissa är alltid deppiga när de är själva. vissa blir deppiga på hösten. Andra tycker inte om Sommaren.
En del människor är lyckliga för lite, ett glas vatten tillexempel. Andra blir inte lyckliga för några materiella ting överhuvudtaget. Vissa lever lyckligt på endorfiner, de är träningsnarkomaner. En del blir lyckliga av mat, och sedan olyckliga av kilona de går upp av den. 
Många blir lyckliga av att se människor runt omkring sig lyckliga. En del blir avundsjuka på folk i sin omgivning. De flesta blir lyckliga och avundsjuka, samtidigt eller om vartannat.
Vissa mår bäst när de är igång 24/7. Andra måste få tid till att vila och sova. Några rensar tankarna när de är ute och springer. Andra skriver ner sina tankar. En del människor tänker inte alls. Några tänker försent.
En del lever på sina minnen. Andra lever för framtiden. Några försöker leva i nuet och göra det man gör bara för att man vill. Några lever väldigt mycket i nuet utan att tänka på framtiden.
Några kan spela gitarr. Ganska många kan räkna. Vissa är bra på att prata. Andra bara ler. Typiskt svenskt är att vara lite bra på allt, inte vara specialiserad på något.
Ibland är man jättesnygg. Ibland kan man knappt med att titta folk i ögonen. Några dagar är man ful tills man tittar p sig i en spegel och inser att det inte var så farligt. Det händer ofta att man har fina kläder, tills man ser att någon annan är väldigt mycket finare.
Ibland kan man sjunga inför 200 personer. En del dagar är det svårt att bara prata med någon alls. Vissa dagar kan man inte prata med sin bästa vän. Andra dagar kan man krama och älska hela världen. Ibland är man elak och kan inte fömå sig att sluta.
Ibland älskar man att mysa på sitt rum. Andra dagar vill man bara bort, långt bort. Ofta vill man ut, men inte så långt bort. En del kvällar vill man mystitta på film med någon speciell. Några dagar vill man springa runt i solen och äta glass med en vän. Ibland vill man leka med massa vänner i kyrkan. Man kan ha ett väldigt behov av att lära känna nya människor. Ibland älskar man att stå och trängas framför en scen och se på sin favorit artist.
Vissa kvällar sitter man hemma och har hur tråkigt som helst. Vissa kvällar skulle man ge vad som helst för att få sitta hemma och göra ingenting. Ibland när man sover hemma längtar man ut till skogen och att sova ute med sina vänner. Ibland när an sover ute vill man bara ha en varm, go säng att krypa ner i.
Ibland trivs man bra ensam. Ibland är man ensam och skulle göra vad som helst för att få någon att tycka om en. Ibland skulle man göra vad som helst för att tycka om någon tillbaka. Ibland när man har någon vill man bara vara ensam.
Allt är bara bitar av våra liv. De mesta är bara tillfälligheter som går över, kanske på en timme eller en vecka. En del saker kan vara kvar i flera år. Det viktigaste är att vi mår bra och tar hand om varandra.

Måndag

ååh, jag har så mycket att göra hela tiden, mest tråkiga, tidkrävande helt totalt ( entirely, eng glosa denna veckan...) ocoola saker. Som engelskaläxor, projektarbete, hitta fram mammas gbg++ kort innan hon dödar mig, träna, spara pengar(kom nu studiebidraget!!!), övningsköra(!) gör jag något av det? joo visst, litet grann inte så bra och mycket som jag borde dock, mest går tiden åt till mycket roligare saker som att möblera om på mitt rum ( flyttar möbler oftare än jag byter lakan...), smsar, trillar av hästar, äter massa äckelmat - pizza och choklad..., haltar omkring i skolan..

Snart byggs mitt att-göra berg upp så högt att jag kommer bli ännu snurrigare och göra ännu mindre viktiga saker..Fast förhoppningsvis så inte, helst ska det vara väldigt litet innan fredag,då ska jag njuta till fullo av ,allas vår älskade, Håkan Hellström! :D, lycka. inte nog med denna fantasika människa, den mest underbara människan jag känner, ska följa med mig dit! Vi ska vara i såndär perfekt HåkanHellströmKonsert stämmning och bara må bra, det behöver vi.. :P

Nu är det läggdags.. Sov gott

Onsdag

Nisen har tränat, halleluja.. det var på tiden, för att citera fröken malmborg " tänk att det skulle behövs en hjärnskakning och massa ont i svansen föra tt få dig att träna.."

Jag ska bli stark  :)


Annika, min vän. Hon har en pung, det har varit allmänt känt sen åttan, vi har inte hittat den än bara..

Jag är helt pigg, jobbigt, jag vill sova och hoppa omkring, allt på samma gång.
Idag är en bra dag, igår var en inte bra dag. Massa snurr i Lerum.. lillalillalerum..


SöndagMera

Läser masa djupa fina bloggar, oj vad man vill kunna skriva så. Men, ändå inte.. De är djupare än mitt huvud.. Men ändå så trångsynta, i de flesta fallen. Man har bestsämt sig för att tycka något, då skiver man om den saken, styrker sina tankar med erfarenheter ur sitt eget liv och gärna citat ur filmer. Det är väl fint. Det är väldigt mycket mer intressant än min blogg. För vad gör jag med mitt liv egentligen? Jag har två mål, Må bra och Komma in på den linjen jag vill gå på Chalmers.
Må bra kan ju låta lite brett, men det handlar om att se till att man har männsiskor som tycke om en runt omkring sig. Jag har ett förskräckligt behov av att höra att andra tycker om mig. Får jag höra det så mår jag bra. Sen gör man ju alltid det bästa av situationer, utnytjar att man är född i Sverige och att det finns pengar att shoppa kläder för, man kan köpa glass och göra fint på rummet. Fast jag är precis lika glad när jag är ute i skogen och sover i tält och spenderar mina dagar ute i regn eller sol. Då är man omringad av frikyrkofolk, vars mål med livet är att göra som jesus, älska alla! Mys. Prova det, det tycker vi om. Akta dig för att bli helt deppig för at du inte lyckas se ut som den där perfekta frikyrkotjejen, det går inte.

Nu ger jag upp, hej!

SöndagFörmiddag

Precis uppstigen ur sängen. Sitter vid Eriks tangentbord, S och R är dumma occh vill bara om man trycker hårt på dem. TÄnker inte lösa några världsproblem just nu, låter trevligare med frukost.

Fredagkväll

Känns som att jag bloggar alldeles för många fredagkvällar, då ska man inte vara hemma framför datorn.. Inte om man är jag iallafall. Idag har ajg en anledning, jag har hjärnskakning. Doktorn sa att ajg ska vila mig, vandra omkring lite hemma och helst inte se på TV, för det är ansträngande för huvudet. Skaket kom igår, när jag ramlade av en häst, det gick lite fort.. Jag komme rihåg att jag var på väg av hästen, sen svimmade jag tydligen och nästa sak jag kommer ihåg var att det var väldigt obekvämt där jag låg, på mage i någon konstig ställning på den kalla sanden i manegen ( där man har ridlektion ,som en gympasal för hästarna). Ridfröken sa att hon skulle ringa min mamma, och att ambulansen var på väg, så jag lyckades hosta upp numret hem, så fick lillasyster sköta resten.  Amanda sa att jag inte fick röra mig, för så som ajg ramlade så skulle jag kunnat fått en skada i nacken, och är nacken trasig så ska man inte röra den, då kan man dö. Väldigt vettigt.

Så kom ambulansen dit, och två ambulanssnubbar kom in i manegen med bår och grejjer, fast jag klättrade upp på båren ,alldeles själv :) Väl inne i ambulansen, var ajg noga med att Annika skulle åka med och så passade jag på att se mig omkring. Jag kände inget ont någonstans, det var mest bara spännande. Det onda uptäckte jag inte förrns de tvingade mig att känna efter.

Vi åkte iväg från Gråbo och på väg till Alingsås stoppade de in ett plast rör (!) i min arm, nästan som ett sånt rör de stoppar in när de piercar typ bröstvårtor. In i det röret fick jag morfin, Morfinet märkte ja ginte av någonting alls tror jag.. Förutom att de sms jag skickade från ambulansen vart litet förvirrade "Jag saylaff av hästen. Nu åker ajg ambulans.."

På Alingsås lasarett fick jag en nål i andra armen också, jag troor att det tog ett blodprov, men det har jag egentligen ingen aning om, men det finns väl inget annat de gör i min arm på sjukhus..? Det var sjuksköterskan, som var en kille, sen kom min kvinnliga doktor och kände på mig. Hon hittade inget ont i svansen, men sa att de skulle röntga huvudet och bäckenet. Sen gick hon, och när det inte var någon dokor i rummet så passade jag på att ta av mig mina skitiga hästkläder ( som var galet sandiga). Sne kom en sköterska in och gav mig dropp, det var kallt i armen. Så blev jag iväg puttad på en bår genom sjukhuset, spännande.. In i ett rum med helt andra sjukhusmänniskor, de var trevliga. I första rummet röntgade dom min höft. Sen drog de iväg mig till något som heter CT, det är där de röntgar hjärnan. Så körde d ein mig i en sån där läskig man ser på TV, som ser ut som en tunnel. Fast den jag var i var mkt kortare, två decimeter ungefär. ÅKte där in och ut några gånger. Iväg puttad till mitt rum, där jag äntligen fick tvätta mig lite.

Annika, Sandra, Mamma och Pappa var med mig på hela tiden på sjukhuset. Det var bra, alla är snälla mot en när man är på sjukhus. Fast det kändes som att jag inte var ett dugg sjuk, menmen..

NU är jag hemma och jag är inte ett dugg frisk. Jag vaggar omkring som en pensionär, det går bra när jag ligge roch när ajg går, men att sitta upp gör ont, måste ta paus när jag äter så jag inte spyr ( man blir lätt illamående när man har hjärnskaning) och så att jag får vila mig i bäckenet. Fast det värsta är nästna träningsvärken, den som är kvar från skivstången i onsdags.. Jäklar ellen, men jag är taggad på nästa onsdag!

Vi är inte klara med vårt projektarbete, rumpa.

Tänkte att jag skulle sova nu, men det komme rinte gå, inte ett dugg sov trött, har sovit mer eller mindre hela dagen.


Ha det fint!

Lördagkväll..

party, all by my self... eller kanske inte, helt själv stämmer, men party? Har ägnat denna lördagkväll åt att försöka ordna n välfungerande garderob. Inte helt lätt ska ni veta. Det går inte att få plats med kläderna. Nu blev jag trött och tog paus, men jag är nästan färdig, kläderna har sin plats i garderoben, eller byrån, visserligen är några platser inte särskilt stora...

Jag är rädd för att vara ensam, men jag jobbar på det. Det går ganska så bra, så länge jag inte sitter för länge framför datorn, är det bar jag eller blir man lessen och tycker synd om sig själv när man sitter framför datorn för länge?

Parfymreklamer i tidningar är så galet snygga. Kan man låta bli att älska dom? Inte jag iallafall. Kan ju låta konstigt när man säger att man älskar parfymreklamer det finns ju hur många som helst. Jag älskar det där som nästan alla har gemensamt. Mycket hud på ett vackert, oporrigt sätt, som ansikte, hals, rygg, axlar och armar. Huden sitter alltid på en helt otroligt vacker kvinna, ofta är hon känd antingen som sångerska, inom filmbranschen eller så är det bara en känd modell. De har alltid helt fantastisk hy utan en fläck eller något annat fult på. Håret är alltid mer eller mindre lockigt, och mer eller mindre uppsatt. Så är de alltid skitsnyggt sminkade.
Någon gång vill jag vara med i en parfymreklam, vilket inte lär hända, men man kan ju alltid hoppas..

Torsdag

Nu sitter jag och ska leta fram saker att skriva om klänningar. Jag är helt förskräckligt griing, var glada att ni inte är här med mig. Egentligen är allt bra, jag är bara fjompig. Har gjort en spelningslsita, som jag ska göra en skiva av. Måste bara provlyssna på den, än så länge är den bra.

Jag skulle vilja att jag var grym på att sy och virka och sticka och sånt. För en gångs skull så gör jag något åt det, jag har sytt en balklänning, jag virkade en väska igår. Jag ska ta mig till garnaffären nere i Lerum och köpa garn och mönser till en jättesöt klänning, om dom har det där..

Nu ska jag låssas att jag gör nåot viktigt och sitta och lekamed datorn. Sen i eftermiddag så ska jag rida tillochmed :D 


Ha det fint

Ed Harcourt - To have a Pristine claw

Här är texten till låten på engelska:

Oh, to have a pristine claw
These hands are old and sore
The knuckles they ache, the bones they do break
Oh, to have a youthful frown
Bleed on the surgeon's gown
Put plastic in me, I'm perfect you see

Don't look older than 43
But really I'm 70
Now run young man and get my pills from the pharmacy
Rearrange my face for a hefty fee
I can't change the inside of me
I'm a vampire of the 21st century

Oh, to have a pristine claw
Marry the doctor when I'm poor
A face I can love, a cut that's above
If, the aliens landed here
They'd see why we're so weird
We're destined to die, we're destined to die

Don't look older than 43
But really I'm 70
Now run young man and get my pills from the pharmacy
Rearrange my face for a hefty fee
I can't change the inside of me
I'm a vampire of the 21st century

That's me, that's me, that's me, that's me...


Så finns det ju en tjäck liten finess på google, där de översätter sidor åt en.. Här är googles översättning av Ed Harcourts låt.. :
Åh, att ha en ren claw
These hands are old and sore Dessa händer är gamla och ont
The knuckles they ache, the bones they do break Den knogar de ache, ben de gör uppehåll
Oh, to have a youthful frown Åh, att ha en ungdomlig rynka pannan
Bleed on the surgeon's gown Bleed på kirurgen's Gown
Put plastic in me, I'm perfect you see Sätt plast på mig, jag är perfekt som du ser

Don't look older than 43 Ser inte äldre än 43
But really I'm 70 Men egentligen jag är 70
Now run young man and get my pills from the pharmacy Nu kör ung man och få mina piller från apoteket
Rearrange my face for a hefty fee Ordna mitt ansikte för en rejäl avgift
I can't change the inside of me Jag kan inte ändra inside of me
I'm a vampire of the 21st century Jag är en vampyr av den 21: a århundradet


Oh, to have a pristine claw Åh, att ha en ren claw
Marry the doctor when I'm poor Marry läkaren när jag är fattig
A face I can love, a cut that's above Ett ansikte kan jag älskar, en nedskärning som ovan
If, the aliens landed here Om de utlänningar landade här
They'd see why we're so weird De vill se varför vi är så konstiga
We're destined to die, we're destined to die Vi är dömda att dö, vi är dömda att dö

Don't look older than 43 Ser inte äldre än 43
But really I'm 70 Men egentligen jag är 70
Now run young man and get my pills from the pharmacy Nu kör ung man och få mina piller från apoteket
Rearrange my face for a hefty fee Ordna mitt ansikte för en rejäl avgift
I can't change the inside of me Jag kan inte ändra inside of me
I'm a vampire of the 21st century Jag är en vampyr av den 21: a århundradet

That's me, that's me, that's me, that's me... That's me, that's me, that's me, that's me ...



Galet fult. Menmen.. Ska kolla om jag kan hitta fram fram vad "To have a Pristine claw" betyder..

Ha det fint!

Tisdag

Sitter hemma och syr och fixar med min klänning, målet är att den ska bli färdig idag, och att jag ska börja lite lätt med itt arbete som jag ska skriva. Det går bra med klänningen, jag är sådär nogrann så sömmarna blir nästan helt perfekta och det blir fint och det funkar :)

Precis nu så ringde Johannes och undrade om jag ville var med på gudstjänsten på Söndag och bli intervjuad och prata om vad jag har gjort i sommar. Bara för att alla konfimanderna komer vara där.. Så jag måste få allt att låta roligt och spännande eftersom de vill att alla konfimanderna ska fortsätta var med i kyrkan.. Måste tänka ut något smart och inbjudande att säga. Jag tycker om när de vill att jag ska göra saker i kyrkan, när man räknas som en av dom och tycker om en. Det kan ju också vara för att jag har varit med på alla läger och allt allmänt som man kunde göra med lerums missionskyrka i somras. Det blir massa att skriva om jag ska skriva om allting, så det struntar jag i.

Jag skulle vilja ta med mig Annika och Ellen, bara dom två. Inte för att jag inte tycker om alla andra, mer för att jag blir avundsjuk när de hittar på saker utan mig. Jag vill ha er bbåda två oavbrutet hela tiden. Så ska vi flytta iväg, långt bort. Någonstans där vi inte känner någon. Bo i en liten lägehet tillsammans och skaffa helt nya vänner och bara må bra. Bara stunta i allt jobigt i Lerum. Inte ha någon som skäller när man inte är hemma. Vi ska ha massa pengar också.. Eller pengar så vi kan shoppa och ha massa kläder och en garderob som man kan gå in i. Dessutom ska vi fika massa också, dricka kaffe och äta äppelpaj och Singoallakaka. Vi ska ha en jättestorsäng där alla tre får plats, utan problem. Så vi kan sova tillsammans varenda natt. Det är synd att det aldrig kommer bli så. Som längst kommer vi flytta till Göteborg och inte alls bryta med vårt gamla liv.

Känns osm att de tär dags för ett sånt dära Annikaprat, så jag slutar tänka på massa konstiga saker. Ska bara boka in henne. bajs.

Nu ska jag fortsätta sy.

RSS 2.0